Procurator tecknar partnerskapsavtal med Sodexo

Pressmeddelande -

Procurator tecknar partnerskapsavtal med Sodexo

Procurator, Nordens ledande grossist av städprodukter, hygienartiklar, restaurang- och förpackningslösningar, har tecknat ett långsiktigt partnerskapsavtal med Sodexo som är ett av Nordens ledande Service Management-företag.

Efter avslutad upphandlingsprocess står det klart att Sodexo i Sverige väljer Procurator som ny leverantör och distributör av förbrukningsvaror från och med 1 april 2019. Det fleråriga strategiska samarbetsavtalet med Sodexo kommer ytterligare stärka Procurators position som ledande aktör av förbrukningsvaror till Facility Management-sektorn på den nordiska marknaden.

– Vi är mycket stolta och glada över det här strategiska samarbetet. Procurators långa erfarenhet inom Facility Management och lokalvård gör oss till en stark partner till Sodexo i Sverige, säger Claes Sunebring, Affärsområdeschef på Procurator. Vi delar många värderingar, inte minst inom hållbarhetsområdet, vilket skapar goda förutsättningar för ett lyckat samarbete.

– För oss inom Sodexo är det viktigt att arbeta med leverantörer som har en hög servicenivå, är innovativa och proaktivt bidrar till att utveckla vårt kunderbjudande. Det är också en förutsättning att leverantören bedriver en verksamhet som värnar om miljön och stödjer Sodexos program för hållbarhet, Better Tomorrow 2025. Vi ser fram emot det nya samarbetet med Procurator och hoppas att kunna fördjupa detta under de kommande åren, säger Mikael Windahl, Head of Supply Management FM Nordic på Sodexo.

För ytterligare information kontakta:

Claes Sunebring, Affärsområdeschef Procurator

Mobil: +46 (0)70 516 79 01

Mikael Windahl, Head of Supply Management FM Nordic Sodexo

Mobil: +46 (0)8 5788 5742

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Om Procurator

Procurator har ett brett sortiment av produkter och tjänster från ledande leverantörer samt Worksafe och KBM. Vi förser kunder i Norden med kläder, personlig skyddsutrustning, städprodukter, hygienartiklar, förpackningslösningar och restaurangartiklar. Med kunskap, utbildning och innovativa lösningar förenklar vi vardagen för kunder inom industri, bygg och transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator ingår i OptiGroup som är en ledande europeisk business-to-business distributör av produkter som är centrala för den löpande affärsverksamheten inom Facility, Safety & Foodservice Solutions, Industrial Solutions, Printing & Creative Solutions och Retail & Reseller Solutions. OptiGroup-koncernen med en nettoomsättning på 1,5 miljard EUR under 2017 och 2 100 anställda, ger support till över 90 000 kunder i 19 europeiska länder.

Om Sodexo i Sverige

Sodexo erbjuder ett brett utbud av tjänster för en bättre livskvalitet i vardagen för alla som tar del av vår service. Samtidigt bidrar vi till att våra kunder kan prestera bättre och utvecklas. Vår vision är att vara den strategiska partnern till våra kunder genom att utforma, utföra och leverera Quality of Life Services - service för livskvalitet. Vi utvecklar, leder och levererar tjänster till företag, institutioner och offentlig sektor. Vi erbjuder allt från reception, säkerhet och städning till måltidstjänster, måltidskuponger och facility management. Med verksamhet i Sverige, Finland, Norge och Danmark omsätter vi 659 miljoner euro och sysselsätter 11 000 medarbetare. Det gör oss till ett av Nordens ledande Service Managementföretag.

Presskontakt

Magnus Karlsson

Presskontakt VD

Relaterat material

Relaterade nyheter