Gå direkt till innehåll
Procurator AB ger efterfrågad kurs i hjärt- och lungräddning (HLR)

Nyhet -

Procurator AB ger efterfrågad kurs i hjärt- och lungräddning (HLR)

Hjärtstopp drabbar drygt 20 personer varje dag i Sverige. Chansen att överleva ökar om någon i omgivningen kan HLR, hjärt- och lungräddning. Procurator ABs specialavdelning för utbildning – *Procurator Academy™, ger efterfrågad utbildning i HLR.

-  Att kunna hjärt- och lungräddning, HLR, gör skillnad i skarpa lägen. Många av våra kunder har frågat efter en kurs i det. HLR ingår sen tidigare i våra större omfattande utbildningar men vi har anpassat oss efter kunders önskan och har gjort det till en egen kurs, säger Johan Svensson, utbildningsansvarig på Procurator Academy™.

Kursen ger utbildning i HLR enligt **L-ABCDE-systemet. Det betyder att du snabbt ska kunna stabilisera ett akut läge hos en människa genom kontroll av bland annat luftvägar, cirkulation och medvetandegrad. 

Dessutom ingår det att lära sig hantera en hjärtstartare som också ingår i Procurators sortiment. Det finns bland annat en kort instruktionsfilm om hur en hjärtstartare används.

Alla har nytta av kursen

Bland de yrkeskategorier som hittills har gått utbildningen har Procurator Academy™ utbildat personal från såväl industri som kontor och butik.

-  Arbetar du där det finns mycket folk i rörelse har du stor nytta av kursen. Men egentligen har ju alla nytta av kursen. För din insats kan rädda liv, avslutar Johan Svensson.

Målet med kursen är att deltagare ska känna sig fullt trygga i ett akut läge med såväl HLR som hjärtstartare. 

Fakta:

På Procurators hemsida kan du se en instruktionsfilm om hur du använder en hjärtstartare.

* Procurator Academy™: specialavdelning för utbildning inom Procurator AB. Utbildningar ges inom arbetsmiljö, brand/sjukvård, facility, fallskydd, hjärt- och lungräddning och personlig skyddsutrustning. Etablerade instruktörer finns i hela landet. Utbildningar anpassas för varje företags specifika behov och kan göras hos kund eller hos Procurator.

** L-ABCDE: förkortning för minnesregeln: Livsfarligt läge, Airway, Breathing, Cirkulation, Disability och Expose (helkroppsundersökning). Läs mer om detta på www.procurator.se


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.