Gå direkt till innehåll
Med huvudet på skaft

Nyhet -

Med huvudet på skaft

Du vill ha mat som inte innebär fara för din hälsa, va? Det vill vi också. Därför gillar vi att det finns höga krav på hygienen i livsmedelsindustrin. Det gör även våra leverantörer.

I branscher som exempelvis livsmedels- och dryckesindustrin ställs höga krav på renlighet i produktionsanläggningar och produktionsprocesser. Många olika ingredienser hanteras och korskontamination mellan dessa måste också undvikas. Alltså gäller det att använda städmetoder och städprodukter som kan hålla ordentligt rent och motsvara hygienkraven.

Mot denna bakgrund har en av våra leverantörer - Vikan, i samarbete med kunder utvecklat ett unikt skaft som gör det lätt att höja hygiennivån. Det arbetet har gett ett intressant resultat tycker vi.


Forskning med huvudet på skaft

Genom forskning och tester har Vikan kommit fram till ett ultrahygieniskt skaft som lätt kan kombineras med exempelvis en golvskrapa. Skaftet är designat i ett stycke av en plast som är EU- och FDA-godkänd för livsmedelskontakt. Plasten motstår även starka kemikalier som annars skulle kunna fräta på plasten.

Den helgjutna designen gör att risken för föroreningar och bakterietillväxt i glipor och kanter kan minimeras. Tack vare detta är också skaftet lätt att rengöra och torka av och plasten är snabbtorkande vilket gör det ännu mer motståndskraftigt mot bakterietillväxt.


Med tanke på användare

För användarens skull har man tänkt på att göra skaftet enligt ergonomiska rekommendationer. Ergonomiska experter förespråkar 30-45 millimeter i diameter för att ge användaren god stabilitet och styrka i hanteringen med skaft. Vikans skaft har en diameter på 34 millimeter.

Skaftet finns även i flera färger vilket underlättar färgkodning i städmetoden för den som städar. Kort sagt innebär det att olika områden delas in i färgzoner där redskapen har samma färg. De får alltså bara användas inom det området och därmed kan risken för smittspridning minimeras mellan olika områden.

Vi har fått in skaftet i vårt sortiment och vi gillar det. Kika gärna på det: Vikan ultrahygieniskt skaft

Vill du veta mer? Kolla: Vikan, ultrahygieniskt skaft

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.