Följ Procurator

Ökade krav medför ansvar

Nyhet   •   Mar 05, 2015 16:36 CET

I vår roll som leverantör och tillverkare är det av vikt att vi är uppdaterade för att kunna råda kring rätt personlig skyddsutrustning för dig som användare. Vi tar därför stort ansvar för att kontinuerligt sätta oss in i nya regler och lagar kring produkter och arbetsmiljöer. Det har vi gjort med de skyddskläder som kallas varselplagg eller Hi-Vis. Se vår video där vi berättar mer.


Skyddsplagg för bästa synbarhet

Bland personlig skyddsutrustning finns det en grupp skyddskläder som ökar mest och har flest användningsområden. Det rör sig om skyddskläder med varselfunktion som kallas varselplagg eller Hi-Vis kläder. (Hi-Vis kommer från förkortningen av engelskans High Visibility, hög synbarhet).

Kort sagt om plaggen är att de är utformade för att ge bästa möjliga skydd gällande synbarhet i både dagsljus och mörker i olika typer av yrken. Funktionaliteten i dem styrs av flera olika parametrar och plaggen delas in i tre klasser där klass 1 ger lägsta varseleffekt och klass 3 den högsta.


Nya krav på Hi-Vis plagg

Hi-Vis kläder har högt fokus på marknaden. Inom EUs funktioner granskas och utvecklas normer som styr kraven på ingående material och design i Hi-Vis. Normerna blir EN standarder som gäller internationellt. 

För ett tag sedan utfärdade EU en ny EN standard för Hi-Vis plagg. Lyssna på Annica Paulsson Haglund, vår Produktchef för kläder, för att förstå vad det innebär:

Mer om Hi-Vis plagg och förändringarna med en ny standard: www.procurator.net - EN ISO 20471


Vår Worksafe kollektion följer kraven

Övergången från EN 471 till EN ISO 20471 sker successivt för alla tillverkare för att man ska hinna uppgradera. Vi värderar din personliga säkerhet och i vår egen kollektion av Worksafe Hi-Vis, har vi redan uppdaterat kollektionen enligt den nya standarden. Du hittar dem under Kläder & Skydd på vår hemsida: Worksafe Hi-Vis, EN ISO 20471

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.