Gå direkt till innehåll
Vi vill att du hör mindre. För din egen skull.

Blogginlägg -

Vi vill att du hör mindre. För din egen skull.

Hörde du om rapporten kring bullrig arbetsmiljö? Rapporten pekar på sambandet mellan bullrig arbetsmiljö och risken att utveckla hjärt-kärlsjukdomar. En bullerfri arbetsmiljö är därför livsviktigt.

Buller kan försämra såväl koncentrationen på jobbet som hälsan. Det finns risk för hörselnedsättning, trötthet och koncentrationssvårigheter. 

I rapporten som kom ut i slutet av augusti rapporteras det nu dessutom om kopplingar mellan buller och att utveckla hjärt-kärlsjukdomar. (Rapporten: Arbetsmiljöns betydelse för hjärt-kärlsjukdom av Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU). 

Rapporteringen om sambandet gör oss alla vakna på hur viktig arbetsmiljön är. För oss innebär det även en bekräftelse på att vi sysslar med rätt saker. 


Vi uppmanar dig till att skapa förutsättningar för en så bullerfri arbetsmiljö som möjligt: 

- Känner du dig störd av buller på jobbet, exempelvis i öppna kontorslandskap? Då föreslår vi att du testar att ha öronproppar

- Arbetar du i ljudkänsliga miljöer, exempelvis med lokalvård? Det finns extremt tysta dammsugare för denna typ av arbetsmiljöer så att du stör mindre. 

- Jobbar du inom industrin eller på en byggarbetsplats? Då är det givet att din arbetsmiljö kräver att du bär hörselskydd.


Ta tempen på bullret med bullertermometern 

Vet du förresten vad som klassas som buller på ditt jobb? Hur hög är ljudnivån på din arbetsplats? Vet du när hörselskydd krävs och när din arbetsgivare ska tillhandahålla hörselskydd? 

- Det finns gränsvärden för vad som kan klassas som skadlig ljudnivå; buller och vi rekommenderar att du kikar efter dessa i vår bullertermometer

- Kolla upp med din arbetsgivare om vad som gäller och använd en bullerindikator på din arbetsplats och jämför sen med bullertermometern. 

När du fått reda på allt kan det vara läge att kika på lämpligt hörselskydd.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.