Gå direkt till innehåll
Vi jobbar med kvalitetssäkring

Blogginlägg -

Vi jobbar med kvalitetssäkring

Nyligen berättade vår kollega Mourad Belkhir om förädling av arbetskläder med exempelvis transfertryck och fördelarna. Nu berättar Mourad vidare om hur processen går till och hur vi kvalitetssäkrar trycket.


Profilkataloger och miljöklassat tryck

Som en kvalitetssäkring i vår hantering av förädling använder vi oss av något som vi kallar för profilkatalog. Vi gör en sådan för varje kund när en beställning görs. De fungerar som en översikt för oss och kunden så att det blir samma placering på transfer eller brodyr varje gång en nybeställning görs.

Själva proceduren med trycket börjar med att Mourad sätter ihop ett digitalt prov; ett korrektur, efter kundens önskemål. Korrekturen ger en bra uppskattning av hur trycket kommer att se ut rent grafiskt och enligt färgsättning med hjälp av ett system som kallas PMS. (PMS är en typ av färgkod där varje färg har ett unikt namn eller nummer som styr slutlig färgblandning.)

Kunden får sen se korrekturet och godkänna det innan trycket görs av vår leverantör. De trycker enligt miljöcertifierade metoder och med vattenbaserat tryck. Kort sagt innebär det att det är ofarligt till och med för barn att tugga på transfern.


Kvalitet och tester bakom varje tryck

För att ytterligare kvalitetssäkra transfertrycket finns det några parametrar som det ska klara av att uppfylla. Till exempel ska trycket klara tvätt i 90 grader. Det brukar ge en bra indikation på vad ett tryck och ett plagg klarar av tillsammans, innan det slits ut av tvättar som det alltid gör.

Transfer finns dessutom i olika typer och ett plaggs kvalitet avgör valet av transfer. Mourad diskuterar alltid detta ihop med leverantör och de gör noggranna tester.

Men Mourad själv gör även stickprov i ett eget litet testlabb. Där trycker han transfern själv och kan testtvätta ett plagg för att kontrollera att transfern håller och ser korrekt ut enligt färg och storlek.

Med andra ord, det ligger både noggrant arbete som kvalitet bakom varje transfertryck. Visst blir det bra och snyggt?

Har du frågor om förädling? Hör av dig till oss via någon av våra butiker, ring oss på 0200 811 000 eller skicka e-post till info@procurator.se

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.