Följ Procurator

Våga fråga på ditt första jobb! Det kan gälla livet.

Blogginlägg   •   Jul 12, 2017 09:34 CEST

Har du fått ditt första jobb? Grattis! Då möter du ofta en ny värld av möjligheter och lärdomar. Tyvärr kan den världen också vara riskfylld. Det är då du måste vara extra uppmärksam.

Även om arbetsgivare har ansvar för att informera arbetstagare om eventuella risker i arbetet är det viktigt att du själv är uppmärksam på hur din arbetsmiljö kan vara så säker och trygg som möjligt. 

Ta en extra funderare på tänkbara risker. Det kan röra sig om allt från hur din arbetsplats är utformad, vad det finns för personlig skyddsutrustning till rena situationer där du utsätts för risk för fall

Ställ frågor om det inte verkar finnas lösningar för säkerhet och trygghet. Din arbetsgivare ska följa de regler som finns för din säkerhet på jobbet. Vi hjälper gärna dig och din arbetsplats med riskanalyser och utbildning.

FEM TIPS OCH RÅD 

Du hittar fler tips i vår kunskapsbank. Kika även på Arbetsmiljöverkets hemsida som har checklistor och tips för dig som är ung i arbetslivet. Inspireras till att vara frågvis via en av deras filmer:

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.