Gå direkt till innehåll
Tre tips för underhåll av trätrall, trädäck och trämöbler

Blogginlägg -

Tre tips för underhåll av trätrall, trädäck och trämöbler

Ytor av trä utomhus kräver sitt underhåll för att vara fortsatt tåligt mot slitage och se snyggt ut. Särskilt på uteserveringar där trädäck och trämöbler behöver tåla mer än vanligt. För att fixa det smidigt har vi några enkla grundtips.

1. Planera underhåll efter väder. Underhåll när det regnat mycket eller om det finns risk för regn samma dag är ingen bra idé. Träytan ska vara så torr som möjligt.

2. Rengör träytan från smuts och grus innan du behandlar den: 

  • Borsta av trädäck och trätrall med vanlig sopborste. Vid behov, skölj av med vatten. Låt torka innan du går vidare.
  • Trämöbler torkar du enklast av med torr eller lätt fuktad luddfri torkduk i nonwoven material från exempelvis Katrin eller Tork

Är ytan grovt nedsmutsad? Då är Saicos Wood Brightener en smart lösning. Den rengör på djupet och tar bort grånat trä och återställer träets naturliga utseende. Kika på en instruktionsfilm om hur du jobbar med Wood Brightener: 

3. Stryk på ett underhållsmedel framtaget specifikt för träytor ute. Utomhusolja från Saicos är perfekt för såväl trätrall och trädäck som trämöbler. Applicera medlet med exempelvis roller för trädäck och trätrall samt pensel för trämöbler. Följ anvisningarna för torktiden. Kolla in en kort instruktionsfilm så ser du hur enkelt det är:

Svårare än så här behöver det inte vara. Bara du planerar och väljer rätt produkter så blir det smidigt.

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.