Gå direkt till innehåll
Tre saker du inte visste om din skumtvål!

Blogginlägg -

Tre saker du inte visste om din skumtvål!

Vad finns det för poäng med skumtvål? Varför är skumtvål skum? Varför använda skumtvål egentligen? Skumma frågor kanske, men det finns en del värt att veta. 

Om vi börjar med hur skumtvål blir skum frågade vi en tillverkare - Deb Stoko, som säger att inne i pumpen för tvålen tillsätts luft till tvålvätskan som därmed skapar bubblorna. Det här gör att tvålen blir lätt och snabb att sprida ut på händerna (hela åtta gånger snabbare jämfört med flytande tvål faktiskt). Det ger en heltäckande rengöring vilket är bra för hygienen.

Det finns fler fördelar enligt Deb Stoko. Skumtvål ger goda effekter för miljön:

1) Du behöver mindre mängd tvål jämfört med annan tvål tack vare snabb utspridning. Det betyder mindre mängder kemikalier i avloppsvattnet. 

2) Du använder mindre mängd vatten - 16% mindre enligt Deb Stoko. Skumtvål är nämligen lättare att skölja av än annan tvål. Tar du dessutom för vana att blöta händerna, stänga av kranen, gnugga med skumtvål och sedan sätta igång vattnet igen kan mängden vatten minskas med upp till 45%.

3) Det går åt mindre mängd energi. Varmvatten är det de flesta använder för att tvätta händerna med men eftersom det går snabbare att skölja av går det åt en mindre mängd varmvatten och därmed sparas energi.

En liten klick med skumtvål kan göra mycket med andra ord så skumma på. 

Fakta

Skumteknologi, www.debgroup.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.