Gå direkt till innehåll
Studenter och företag i samarbete

Blogginlägg -

Studenter och företag i samarbete

På en yrkeshögskoleutbildning (YH) varvas teori med praktiskt lärande på en arbetsplats, så kallad LIA-praktik. Vi har fått tillfälle att lära känna några LIA-studenter som just nu gör sin praktik hos oss.

Att ta emot LIA-praktikanter är värdefullt och Susanne Ek, inköpsdirektör, Procurator AB ser enbart positiva effekter med det: 

- Jag ser det som en utmärkt möjlighet för både oss som företag och för studenten. Studenten får praktisera sina teoretiska kunskaper med riktiga projekt och vi som företag utmanas av studenterna som kan teorin som ibland är lite ny mot hur det är ute i verkligheten. Det är helt enkelt en win-win situation som är givande för båda parter.

Möt våra LIA-studenter

Andreas Sjöström, John Almvärn och Natalie Bonde Poll är tre LIA-studenter med olika bakgrund som praktiserar på vår inköpsavdelning. Till sommaren är alla tre färdiga med sin utbildning. Ta reda på vad de säger om praktiken hos oss:

"Det mesta vi lärt oss teoretiskt känns igen här...", säger Andreas Sjöström

"Jag har redan fått lära mig mycket...", säger John Almvärn

"Jag får vara med om en nystart...", säger Natalie Bonde Poll

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.