Gå direkt till innehåll
Engångshandskar är effektivt som skydd men huden innanför behöver extra omsorg
Engångshandskar är effektivt som skydd men huden innanför behöver extra omsorg

Blogginlägg -

För handen i handsken - handfasta tips!

Engångshandskar används allt mer nuförtiden. De är hygieniska och effektiva för att skydda både den som bär dem och det som hanteras. 

Det här innebär också att allt fler behöver lära sig vad man ska tänka på vid användandet av handskarna för att huden ska må bra i dem.

FÖLJ FYRA TIPS FÖR DIN HUD

  • Se till att händerna är ordentligt rena och framförallt torra innan du tar på dig engångshandskarna. Smuts och fukt är annars något som bakterier gillar, vilket kan bidra till hudproblem.
  • För en torrare känsla - använd innervante av bomull. Det minimerar risken för hudreaktioner. Om du inte kan använda innervante, byt engångshandske så fort handen blir svettig. Se till att huden är torr innan du tar på en ny engångshandske.
  • Välj engångshandskar som är puderfria. Puder kan torka ut huden och bidra till ökad allergirisk så undvik detta.
  • Förebygg hudirritation - använd hudskyddskräm. Men se till att krämen torkat in i huden innan engångshandskarna tas på. 

Fler tips och förslag på handskar: Engångshandskar

Kom ihåg att kolla upp användningsområde för dina engångshandskar. Läs om hur fel handske på fel plats kan vålla problem: Ursäkta, men en fluga i maten kan vara ok...

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.