Följ Procurator

Snart dags för sjukskrivningar?

Blogginlägg   •   Jan 03, 2018 15:06 CET

Folkhälsomyndigheten meddelade i mitten av december att influensaepidemin hade startat. Samtidigt sa de att erfarenhetsmässigt avtar sjukdomsfallen under julledigheten för att sedan ta fart när alla återvänder till arbete och skola. Det måste vi med gemensamma krafter råda bot på!

Rapporterade fall av influensan förväntas nå sin kulmen i februari enligt Folkhälsomyndigheten, men det betyder inte att det är lugnt fram till dess. Ökade fall av sjukskrivningar och vård av sjukt barn på grund av influensan kan mycket väl ta fart ändå. 

Det här drabbar hårt på många sätt - såväl hälsomässigt som för privatekonomin, företagens ekonomi samt för utvecklingen och produktiviteten i vårt land. Därför ska vi ta det på allvar i god tid.

Vi råder till repetition

Inför varje måltid och efter varje toalettbesök ska du:

  • Tvätta hela handen med flytande tvål eller tvålskum. Se till att rengöra mellan fingrarna och kom ihåg tummarna. Skölj med vatten.
  • Torka händerna torra med pappershanddukar när du besöker offentliga toaletter. Hemma är det bäst att ha varsin handduk som byts ofta.

Undvik att vidröra näsa, ögon och mun med dina händer eftersom du på så sätt lättare drabbas av smitta. Fler tips: Smitta och sanering

Investera i och använd handdesinfektion

Många tror inte det ger verkan, men handdesinfektion är betydelsefullt i smittotider. Framförallt är det värt att kika på produkter med bevisad effekt mot virus: Handdesinfektion med virucid effekt

Slit våra råd med hälsan och sprid dem gärna!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.