Gå direkt till innehåll
Slå inte knut på dig själv!

Blogginlägg -

Slå inte knut på dig själv!

Irriterar du dig på att skosnörena går upp? Brukar du tycka att det trycker ojämnt över foten så att du måste knyta om dem? Det finns alternativ som underlättar, vilket är extra bra för dig som bär arbetsskor hela dagarna.

Att skosnöret har gått upp känner du säkert igen dig i. Har du handskar på dessutom, kanske arbetshandskar eller tjockare handskar, så är det klumpigt att knyta arbetsskorna igen om du inte tar av dig handskarna först. 

Det kan förstås tyckas som ett minimalt problem att knyta om skor, men lösa skosnören innebär en olycksrisk och skor som sitter åt ojämnt är obekvämt. Men det finns något som förenklar.

SNABBT, SÄKERT OCH SKÖNT

Istället för skor med skosnören finns det skor från exempelvis SieviSolid Gear och Monitor med en snörningsmekanism kallad BOA®. På skon ser det ut som ett hjul som speciella skosnören är förtöjda vid. 

Martin Lindén, produktchef personligt skydd på Procurator, berättar mer om hur BOA® funkar:

- Du trycker och vrider enkelt med en hand på hjulet för att dra åt så hårt som du vill att skorna ska sitta. För att lossa lyfter du bara på hjulet. Det här gör att det går snabbt att ta på och av sig skorna.

- Mekanismen sitter dessutom åt hela tiden tills du trycker på hjulet igen. Med andra ord råkar du inte längre ut för att skosnörena går upp. 

Martin avslutar med en ytterligare fördel:

- BOA® gör det möjligt att fördela trycket jämnt på ovandelen av foten. På så sätt känns det snabbt bekvämt i skorna och för den som är diabetiker är detta en extra fördelaktig mekanism. Diabetes kan nämligen innebära nedsatt känsel i fötterna och sitter något åt för hårt eller ojämnt kan det ge upphov till sår eller trycksår som kan vara svårläkta. Men med BOA® minimerar du riskerna.

Så slå inte knut på dig själv - skaffa skor med BOA® snörningsmekansim

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.