Följ Procurator

Kör slalom på fönstret!

Blogginlägg   •   Okt 28, 2015 09:43 CET

Rena fönster gör mycket för ljuset inomhus. Många tror att det krävs professionell kunskap och utrustning för att putsa fönsterna rätt och smidigt. Men det är inte så komplicerat egentligen.  

För ett proffsigt och glasklart resultat behöver du faktiskt bara ha rätt utrustning och känna till rätt metod.

Tips 1 - rätt utrustning

För att putsa dina fönster behöver du en hink med vatten, microfiberdukar, tvättpäls för fönster, fönsterputsmedel och fönsterskrapa. Men, här gäller det att hitta och välja produkter med hög kvalitet; proffskvalitet. Det underlättar arbetet avsevärt och resultatet blir snabbt perfekt. 

KBM Easy Clean till exempel, är ett sortiment baserat på produkter för professionella städare. Hög kvalitet på städredskap och städkem är viktigt inom professionell städbransch, vilket därför har varit en självklar utgångspunkt i utvecklingen av KBM Easy Clean. 

Tips 2 - rätt metod

1) För grov smuts, blöta först ner en microfiberduk och ta bort smutsen på fönstret med den.

2) Spraya fönstret med fönsterputsmedel. Fukta fönsterpälsen med vatten. Arbeta metodiskt med fönsterpälsen med hjälp av slalommetoden på fönstret, det vill säga dra fönsterpälsen som om du åker slalom med handen. På så vis får du med dig smutsen på ett effektivt sätt.

3) Skrapa av vattnet på fönstret med fönsterskrapanuppifrån och ned med jämna drag så undviker du ränder. Håll även samtidigt fönsterpälsen underst med andra handen och fånga upp vattnet med den. Torka av vattnet från skrapan på fönsterpälsen. 

4) Eftertorka lister och kanter med en microfiberduk.

För fler tips, kika på vår webb: fönsterputsning

Lycka till med fönsterputsningen!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.