Följ Procurator

Och så över till vädret.

Blogginlägg   •   Jan 22, 2015 11:18 CET

Den klassiska repliken i nyhetsprogrammen om vädret är något vi alla är intresserade av. Det är ju dessutom ett klassiskt samtalsämne. Så hur är vädret hos dig just nu? 

Svaret är garanterat olika beroende på var du bor i vårt avlånga land. Men en sak har vi i alla fall gemensamt. När vädret bjuder på snö och/eller is så gäller det att vara extra försiktig.

SE UPP!

Snö och is som tynger ner tak och rännor är en fara för både människor och egendom. Vi som uppehåller oss i närheten måste förstås se upp. 

För alla som äger en fastighet är det enligt Ordningslagen (1993:1617) Kap 3, 3 § en skyldighet att ta bort snö och is. Den som ska göra det, måste i sin tur se upp med säkerheten och det gäller att hålla sig till några regler. 

FEM TIPS FÖR SÄKER SNÖSKOTTNING

Ska du själv ta bort snö och is från tak eller om det ingår i ditt jobb, så finns det mycket att tänka på för att det ska vara säkert. Vi vet en hel del om detta och delar därför gärna med oss. Tipsa gärna vidare så vet vi att alla ser upp:

  1. Spärra av riskområden.
  2. Använd personligt fallskydd.
  3. Se till att din förankring håller för ett fall.
  4. Säkra dina redskap.
  5. Chansa aldrig! Avbryt arbetet vid minsta osäkerhet eller tvekan.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://press.procurator.se/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.