Följ Procurator

Ladda ned för att ladda upp för jobbet med 5 appar!

Blogginlägg   •   Aug 02, 2017 09:11 CEST

Utnyttjar du din mobil effektivt under arbetsdagen? Med rätt appar i den kan den få dig mer planerad och rustad för arbetsdagen. Spana in fem användbara appar.

1) Behöver du skriva ner något men har inget att göra det på - ladda ned Evernote eller Google Keep. Bland mycket annat kan du skriva anteckningar, "Att göra-listor" och bifoga bilder rakt in i "molnet" så att du når allt var du än är på din mobil, surfplatta eller dator.

2) Tyst och lugnt på jobbet eller mycket buller? Det kan göra dig övertrött och i värsta fall får du bestående skador på hörseln. Mät bullret med en app från Arbetsmiljöverket: Bullerappen Beroende på resultat, kontakta sedan din arbetsgivare och skyddsombud på jobbet. Din arbetsgivare är ansvarig för att du får rätt hörselskydd.

3) Var beredd på att rädda liv! När som helst kan tyvärr olyckan vara framme för din kollega, kund eller någon annan i din omgivning. Med Cederroths app Första Hjälpen kan du göra en insats som rör livet.

4) Vistas du mycket utomhus i jobbet är det extra viktigt att kolla dagens UV-index för att minimera risken för skador från solstrålar. Strålsäkerhetsmyndighetens Min soltid är lika bra i tjänsten som privat. Självklart laddar du också med solskyddsprodukter oavsett vad appen säger: Guide till solskydd på jobbet

5) Håll koll på risk för olyckor och problem i jobbet med appen Riskanalys. Kräver registrering av ett konto men ger dig möjlighet till exempelvis analysformulär och dokumentation av säkerhetsgenomgångar.

Jobbar du i skogsmarker finns det en ytterligare variant - riskbedömningsappen Checklistor om arbetsmiljö för att det ska bli lättare att upptäcka riskerna innan ett arbete påbörjas.

Vill du ha hjälp med riskanalyser ändå är det bara att höra av sig till oss på 0200 811 000. Vi jobbar med riskanalys dagligen. Kolla hur vi jobbar med exempelvis fallskydd.

Lycka till med uppladdningen!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.