Gå direkt till innehåll
Korgglasögon? Behöver korgar glasögon?

Blogginlägg -

Korgglasögon? Behöver korgar glasögon?

Nä, vi tror inte att korgar behöver glasögon. Trots namnet är korgglasögon inte tänkta för det. De har en annan funktion som är betydelsefullare än så.

Våra ögon är viktiga och synen är ett av våra sinnen. För att skydda våra ögon i det dagliga livet hjälper våra ögonbryn, ögonlock och ögonfransar oss. Men i andra sammanhang, som på vissa arbetsplatser, krävs en annat typ av skydd - skyddsglasögon. Bland dessa finns det en speciell variant som kallas för: korgglasögon

Varför de heter korgglasögon kan vi inte svara på, men vi vet att deras funktion är viktig. De sluter tätt runt ögonen och är gjorda av material anpassade för specifika arbetsmiljöer. Dessutom kan en del modeller bäras över vanliga glasögon och många har god ventilation. De är därför både ett gott skydd och bekväma att bära.

När och var används korgglasögon?

I vissa yrken är det så att korgglasögon ska användas. Det finns både regler och rekommendationer kring detta inom EU i syfte att göra arbetstagares arbetsmiljöer säkra och trygga: EN-standarder för ögonskydd

Exempelvis ska korgglasögon användas i yrken där det finns risk för att smuts, partiklar eller vätskor kan stänka upp i ögonen som i laboratorier eller på arbetsplatser där någon ska slipa, borra eller hantera kemikalier för att bara nämna några. 

Hur ser korgglasögon ut?

Det finns några tillverkare som har specialiserat sig på skyddsglasögon för olika yrken, däribland korgglasögon. Bland tillverkarna hittar vi Uvex, Honeywell och även våra egna som går under namnet Worksafe. 

Är du intresserad av att se bilder och veta mer om korgglasögon så kika här: skyddsglasögon - korgglasögon

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.