Gå direkt till innehåll
Kan du säga vad farosymbolerna betyder?

Blogginlägg -

Kan du säga vad farosymbolerna betyder?

Dagligen möts du av olika symboler på allt från vägmärken till olika skyltar. Många ska informera eller vägleda dig men de ska också varna för fara. Så är det med farosymboler eller faropiktogram som de också kallas. 

Farosymboler hittar du bland annat på en del städkemikalier som behövs när smutsen är grov eller svårarbetad. Då är det viktigt att du vet vad farosymbolerna innebär. Men vet du vad alla betyder?

GRATIS AFFISCH - LÄR DIG SYMBOLERNA!

Farliga kemikalier ska alltid vara tydligt märkta med farosymboler samt ha risk- och skyddsinformation. De ska också hanteras på rätt sätt av dig, både för din egen som för miljöns skull. Därför ska du alltid kolla upp farosymbolerna och följa tillhörande bruksanvisning för städkemikalien.

För att du lättare ska veta vad farosymbolerna står för har vi gjort en affisch med flera symboler och förklaringar som du kan ladda ned gratis på den här sidan: Kemikaliemärkning. Sätt upp den där du förvarar städkemikalierna så har du alltid full koll. Du kan även höra av dig till kbm@procurator.se så skickar vi affischen till dig. 

Städkemikalierna i vårt eget sortiment KBM Professional har alltid den märkning som krävs och tydlig information. Vi eftersträvar dessutom alltid närproducerade och Svanenmärkta kemikalier så långt det går. Därför kan du lita på att du väljer det bästa ur miljösynpunkt med KBM städkemikalier.

UTSEENDET PÅ SYMBOLERNA NYTT

Du kanske har sett farosymboler innan fast i en annan färg, till exempel svart symbol mot orange bakgrund? Det stämmer. Men sedan 1 juni 2017 ska alla farosymboler ha nytt utseende enligt nya regler - vit bakgrund och röd ram som du ser ovan. Detta gäller i alla länder vilket ökar igenkänning och trygghet för alla. Mer info om detta hittar du på Kemikalienspektionens hemsida.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och KBM. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.