Följ Procurator

Hört det senaste?

Blogginlägg   •   Jan 14, 2015 13:46 CET

Ibland har vi extra roligt. För några veckor sen fick vi chansen att göra ett besök i en fabrik. Tillverkning är ju alltid spännande och den här gången var det extra kul. Det handlar om hörselskydd och vår senaste hörselpropp under vårt varumärke Worksafe.

Buller kan på sätt och vis liknas vid radioaktivitet. Kanske låter hemskt, men vi klarar faktiskt bara en begränsad dos innan hörseln kan skadas allvarligt. Vi, som jobbar med personlig skyddsutrustning, värnar bland mycket annat om allas hörsel i arbetsdagen. Därför ser vi till att ha både hörselkåpor och hörselproppar i vårt utbud. 

Använd hörselskydd!

Visste du att för att uppskatta ljudnivån som uppfattas av örat och för att bedöma vad som är skadligt för hörseln så används en så kallad decibelskala som kallas dB(A). En viskning kan ligga någonstans på upp till 30 dB, ett samtal i normalton på ca 60 dB och en rockkonsert på ca 120 dB. 

Arbetsmiljöverkets föreskrifter säger att om en arbetstagare utsätts för buller på 80 dB under en åttatimmarsdag ska hörselskydd tillhandahållas av arbetsgivaren. Är bullret över 85 dB ska hörselskydd användas av arbetstagaren. 

  • Vet du vilken decibelskala du utsätts för i ditt dagliga arbete? Mät med bullermätare så vet du. 
  • Utsätts du för höga nivåer av buller? Se till att du skyddar din hörsel om du utsätts för höga nivåer av buller. Använd hörselskydd som hörselkåpor eller hörselproppar

Och det senaste i vårt sortiment av hörselproppar från Worksafe har vi ju satt igång att tillverka. Så håll gärna utkik om du vill höra mer om dem.

Vi hörs!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.