Gå direkt till innehåll
Har du en hjärtsäker arbetsplats?

Blogginlägg -

Har du en hjärtsäker arbetsplats?

Tillgång till en hjärtstartare på arbetsplatsen kan rädda liv. Ca 10 000 personer om året drabbas nämligen av plötsligt hjärtstopp. Om en hjärtstartare  finns och används inom tre minuter kan den drabbade ha större chans att överleva i väntan på en ambulans. En hjärtstartare är en livsviktig investering för din arbetsplats. 

Hur används en hjärtstartare då?

Talfunktioner finns ofta på hjärtstartare. Användaren får alltså vägledning i hur hen ska göra. På Procurators webb kan du se en film om hur enkelt en hjärtstartare används där du också kan läsa mer om den. 

Vill du öva på hur en hjärtstartare används så hör av dig till oss på Procurator och vår avdelning för utbildning: Procurator Academy. Vi har utbildning i Hjärt- och lungräddning med praktisk övning i användandet av hjärtstartaren.

Registrera din hjärtstartare 

Se gärna till att registrera er hjärtstartare i Sveriges härtstartarregister. När SOS alarm får in ett samtal om plötsligt hjärtstopp kan nämligen larmoperatören se på en karta var den närmsta hjärtstartaren finns vilket påskyndar insatsen och chansen till överlevnad. 

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill veta mer: academy@procurator.se , 010-60 40 000


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.