Gå direkt till innehåll
Faran med jobb i solen

Blogginlägg -

Faran med jobb i solen

Länge har vi i Norden trott att riskerna är små med UV-strålningen innan sommarsolen är här. Men forskningen säger att det är farligt mycket tidigare på året. Du som vistas eller jobbar mycket ute måste vara vaksam och använda skydd.

På solsemestern, i skidbacken en solig dag eller när det är sommar brukar de flesta tänka på att använda solskyddskräm. Jobbar vi utomhus eller sitter ute på lunchen i solen innan sommaren ens kommit använder vi sällan solskydd. Det där måste vi ändra på.

Skydda tidigare. Hela dagen!

I hela Europa behöver vi skydda oss från solen tidigare på året. Det gäller även hela dagen och inte bara mellan elva på förmiddagen och tre på eftermiddagen som många kan ha hört talas om. Det säger rapporten "Higher springtime UV radiation identified in Northern Europe". I rapporten finns därför uppmaningar om att:

1) undvika att exponeras för solljus

2) använda heltäckande mörkare kläder

3) använda solskyddsprodukter med hög solskyddsfaktor (SPF) samt smörja in ofta.

Det är alltså ingen skillnad jämfört med när du är på semester. Påminn därför dig själv och kollegorna nu om solskydd och investera i skyddande arbetskläder och huvudskydd. Var noga med ditt val solskyddsprodukt: Din guide till solskydd

Fakta

"Higher springtime UV radiation identified in Northern Europe", https://i-pri.org/2012/04/03/higher-springtime-uv-radiation-in-northern-europe/, 03 April 2012

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsdag.

Procurator AB erbjuder ett av Nordens bredaste sortiment av produkter och tjänster från ledande varumärken samt våra egna - Worksafe och Glenta. Vårt utbud innefattar kläder & skydd, städ & hygien samt vård & livsmedel. Vår vision är att skapa trygga, säkra och hållbara arbetsplatser. Med rätt produkter, kunskap och service ger vi dig alla förutsättningar för en förenklad och förbättrad arbetsvardag inom industri, bygg, transport, livsmedel, serviceföretag och offentlig sektor.

Procurator är en del av OptiGroup. Med en omsättning på cirka 1,4 miljarder EUR och 2 000 anställda, är OptiGroup en ledande europeisk distributionskoncern. OptiGroups huvudkontor ligger i Göteborg, Sverige. Mer information på www.optigroup.com.