Följ Procurator

Faran med jobb i solen

Blogginlägg   •   Maj 07, 2018 10:37 CEST

Länge har vi i Norden trott att riskerna är små med UV-strålningen innan sommarsolen är här. Men forskningen säger att det är farligt mycket tidigare på året. Du som vistas eller jobbar mycket ute måste vara vaksam och använda skydd.

På solsemestern, i skidbacken en solig dag eller när det är sommar brukar de flesta tänka på att använda solskyddskräm. Jobbar vi utomhus eller sitter ute på lunchen i solen innan sommaren ens kommit använder vi sällan solskydd. Det där måste vi ändra på.

Skydda tidigare. Hela dagen!

I hela Europa behöver vi skydda oss från solen tidigare på året. Det gäller även hela dagen och inte bara mellan elva på förmiddagen och tre på eftermiddagen som många kan ha hört talas om. Det säger rapporten "Higher springtime UV radiation identified in Northern Europe". I rapporten finns därför uppmaningar om att:

1) undvika att exponeras för solljus

2) använda heltäckande mörkare kläder

3) använda solskyddsprodukter med hög solskyddsfaktor (SPF) samt smörja in ofta.

Det är alltså ingen skillnad jämfört med när du är på semester. Påminn därför dig själv och kollegorna nu om solskydd och investera i skyddande arbetskläder och huvudskydd. Var noga med ditt val solskyddsprodukt: Din guide till solskydd

Fakta

"Higher springtime UV radiation identified in Northern Europe", https://i-pri.org/2012/04/03/higher-springtime-uv-radiation-in-northern-europe/, 03 April 2012

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.