Följ Procurator

Alla engångshandskar funkar inte med livsmedel

Blogginlägg   •   Aug 08, 2018 11:10 CEST

Hur smidigt är det med engångshandskar när du hanterar mat egentligen? Frågan är inte svår att besvara. Det fungerar alldeles utmärkt med engångshandskar. Men du ska inte använda vilka handskar som helst. 

Du måste kolla om engångshandskarna är godkända att använda tillsammans med livsmedel och framförallt måste du kolla vilket material de är gjorda av. 

Engångshandskar görs i olika typer av material. Ska du hantera feta livsmedel är det extra viktigt att välja rätt material. Du ska inte använda handskar i vinyl. Istället ska du använda exempelvis nitrilhandskar som är godkända för livsmedel.

Anledningen är att vinyl innehåller mjukgörare; ftalater som vid kontakt med feta livsmedel kan vandra över till maten du hanterar. Det betyder att hälsofarliga kemikalier riskerar att hamna i maten. Nitrilhandskar fungerar däremot väl tillsammans med feta livsmedel.

För den som är tveksam till om nitrilhandskar är smidiga nog rekommenderar vi att kolla på vår film där vi använde Worksafe nitrilhandskar när vi gjorde dumplings. De fungerar alldeles utmärkt:

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.